Aktivas bestaat 12,5 jaar. Om dit te vieren mag iedereen die in 2013 lid wordt 6 maanden gratis meedoen.

Op eigen niveau en in eigen tempo
Juist als u een chronische ziekte of een lichamelijke handicap hebt, is het heel belangrijk om te bewegen. Vaak lukt dat niet bij een reguliere sportvereniging. Bij Aktivas kunt u bewegen op eigen niveau en in eigen tempo. Niets hoeft, alles mag. Alle bewegingsgroepen worden begeleid door ervaren sportleiders en enthousiaste vrijwilligers.

Koos Aarden, voorzitter van Aktivas Rivierenland, stond aan de wieg van de vereniging: “Ik zit zelf in een rolstoel door een spierziekte en merkte dat het vrijwel onmogelijk was om een sportvereniging te vinden waar ik op mijn eigen niveau kon bewegen. Daarom besloot ik om samen met Ed van Lente Aktivas op te richten. Ondertussen hebben we een groot aantal enthousiaste leden.  We merken dat we in een behoefte voorzien. Mensen komen naar onze groepen om te bewegen, maar zeker ook voor de contacten met lotgenoten.”

De normale contributie bedraagt 120 euro per jaar. Voor mensen met een Wajong-uitkering of een uitkering op bijstandsniveau gelden aangepaste tarieven. Daarnaast kunnen zij in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de reiskosten.

© 2019 Aktivas Tiel